Kanariansaarten luonto-opasKANARIANSAARTEN LUONTO-OPAS
Tekijä: Hannu Aarnio
Kustantaja: Tammi (2008)
Tuotetunnus: 9789513136741


Päivämäärä:25.03.2016
Arvosana:
Otsikko:Opastusta luontomatkalle La Palmaan ja Teneriffalle
Arvostelu:En tiedä toista näin perusteellista opasta Kanariansaarten luonnosta kiinnostuneelle matkailijalle - ainakaan suomenkielistä. Opas on julkaistu kymmenen vuotta sitten, mutta sen esittelemät kohteet eivät juuri vanhene. Viisi (5) euroa käyttämättömästä kirjasta on pilkkahinta. Pisteitä annan 4,5. Puoli pistettä nipistän siitä, että eri vuodenajat luonnossa olisi voinut ottaa paremmin huomioon, esim. milloin esitellyt kasvit kukkivat ja mihin aikaan vuodesta tekijät suosittelevat käyntejä eri saarille esim. sadekausien ja paahdepäivien välillä.
Huom! Kirjalla on kaksi tekijää!

Päivämäärä:01.01.2018
Arvosana:
Otsikko:Mikähän kasvi tuo oikein on?
Arvostelu:Vihdoinkin vastauksia vuosia mietittyihin kasvien nimiin ja historiaan! Kattava kuvaus ja kuvat, jos yhtään on liikkunut muuallakin kuin rannalla ja on kiinnostunut puutarhuri . Lisänä mm. linnut ja nisäkkäät. Suosittelen kaikille, joita kiinnostaa tietää jonkun tietyn kasvin taikka vaikka liskon nimi.

Päivämäärä:09.05.2014
Arvosana:
Otsikko:Kirjaarvostelu
Arvostelu:Ostin kirjan ystävälleni lahjaksi, joka on matkustellut useasti Kanariansaarella. Tekijät sattuvat olemaan samalta paikkakunnalta kun lahjansaaja ja itse asumme, joten valinta oli siitäkin syystä upee juttu.

Kirjan sisällöstä en osaa sanoa mitään muuta kun että kuvat olivat tosi laadukkaita.

Päivämäärä:02.02.2015
Arvosana:
Otsikko:Todella mainio ja innostava matkaopas
Arvostelu:Varsinaisesti se on luonto-opas, mutta käy hyvinkin matkaoppaaksi (käytännön tiedot voi hankkia netistä tai matkajärjestäjältä) ja jopa oppikirjana.
Innostuin sen kautta Kanarian saareista niin paljon, että päätin tehdä matkan sinne joka vuosi ja tutustua kaikkiin 7 saareen.

Päivämäärä:01.07.2016
Arvosana:
Otsikko:Erinomainen opas Kanarian luontoon
Arvostelu:Olen käyttänyt kirjaa erinomaisena oppaana tutustuessani Teneriffan, Gran Canarian ja El Hierron luontoon. Kirjassa on myös tietoa saarten historioista.
Vaikka kirja on jo kymmenen vuotta vanha, mikään sen asioista ei ole vanhentunut.
Hinta-laatusuhde on uskomattoman hyvä.

Päivämäärä:01.02.2016
Arvosana:
Otsikko:Luonnossa samoilevan hakuteos
Arvostelu:Erittäin hyvä hakuteos Kanarian saarten luonnosta saari saarelta. Teoksen avulla voi rakentaa uudenlaisen loman luonnossa samoilen rantaloman sijaan. Olimme juuri La Palman saarella tutustuen Taburienten kanssallispuistoon, jolloin kirjan tietoja hyödynnettiin käytännössä.

Päivämäärä:13.10.2014
Arvosana:
Otsikko:Luonnossa liikkuvalle
Arvostelu:Erinomainen opas luonnossa liikkuvalle. Ollut käytössä jo neljällä saarella. Sisältää erittäin paljon oheistietoa saarten historiasta mm. guancheista.
Varsinkin yhdessä Teneriffan patikointioppaan ( Pentti Korpela) kanssa saa retkistä irti valtavan paljon enemmän.


Päivämäärä:24.11.2014
Arvosana:
Otsikko:Kanariansaarten luonto-opas
Arvostelu:Erinomainen opas kaikille, jotka haluavat tutustua saariin patikoimalla vuorilla, rannoilla ja yleensäkin kaupunkien ja turistirysien ulkopuolella. Ehdoton niille, jotka ovat lisäksi kiinnostuneita kasveista.

Päivämäärä:14.11.2016
Arvosana:
Otsikko:Kattava opus
Arvostelu:Oikein hieno, opaskollegani alunperin suosittelema ja sittemmin lähdekirjana käyttämäni kirja. Sisältää tietoa jokaiselta pääsaarelta ja jopa lyhyesti alkuperäiskansojen historiaa.

Päivämäärä:21.01.2015
Arvosana:
Otsikko:Erinomainen opas
Arvostelu:Tämä on must-teos jokaiselle Kanarian ystävälle. Upeat värikuvat, perusteelliset kuvaukset kaikista saarista. Tukeva teos täynnä asiaa. Voiko luonto-oppaalta enemmän vaatia?

Päivämäärä:18.01.2017
Arvosana:
Otsikko:Paljon mielenkiintoista tietoa
Arvostelu:Kirjassa on paljon mielenkiintoista tietoa havainnollisessa muodossa, mm. karttoja ja kuvia. Kirja on varsin hyödyllinen retkien suunnittelussa. Kuvitusta on paljon. Kasveista oma tietoluettelo kuvineen.

Päivämäärä:12.09.2014
Arvosana:
Otsikko:Asiantuntemusta
Arvostelu:On hienoa huomata, että suomeksi on kirjoitettu näin kattava ja asiantunteva teos Kanariansaarten luonnosta. Erinomainen opas niille, jotka ovat kiinnostuneita myös muusta kuin rantaelämästä!

Päivämäärä:18.12.2015
Arvosana:
Otsikko:KANARIANSAARTEN LUONTO-OPAS
Arvostelu:Tosi kattava teos. Todennäköisesti maailmasta ei löydy toista sellaista, ei muilla kielilläkään. Se käsittelee myös muuta, kuin luonota, mahtava opas.

Päivämäärä:06.07.2015
Arvosana:
Otsikko:Kuvat alentavat arvosanan
Arvostelu:Kasvikuvat ovat ärsyttävän alkeelliset. Viritystasoa vähän alentamalla olisi ehkä saatu aikaan tavallisen turistin käteen paremmin sopiva kirja. Odotin enemmän päivittäin näkemieni kasvien kuvia ja nimiä.

Päivämäärä:22.10.2014
Arvosana:
Otsikko:Hyvä luontokirja Kanariansaarille
Arvostelu:Erittäin hyvin kuvitettu luontomatkaopas Kanarialle joka sisältönsä puolesta kestää aikaa paremmin kuin tavalliset matkaoppaat.

Päivämäärä:10.03.2015
Arvosana:
Otsikko:OPAS
Arvostelu:Hieno kirja,kirjoitettu hyvin ja asiantuntevastai,upeat kuvat kasveista ja maisemista
Risto & Ritva Kiiminki

Päivämäärä:03.02.2015
Arvosana:
Otsikko:Hieno kirja
Arvostelu:Uskomattoman upea,selkeä kirja.Monipuolinen teksti ja kauniit kuvat.Ainoana miinuksena paino;hankala kuljettaa mukana..

Päivämäärä:26.10.2015
Arvosana:
Otsikko:Erinomainen luonto-opas
Arvostelu:Monipuolista geologiaa, biologiaa, saarten lajistoa ja retkikohteita, suosittelen.

Päivämäärä:11.05.2016
Arvosana:
Otsikko:Tervehdys!
Arvostelu:Annan kympin. Kirja on hieno, toimitus ok,
Kaikki pelasi. Marja

Päivämäärä:02.04.2014
Arvosana:
Otsikko:Hyvä kirja!
Arvostelu:Laajasti käyty läpi kaikki saaret. Lisäplussaa suomalaisista tekijöistä.

Päivämäärä:02.04.2014
Arvosana:
Otsikko:Hyvä kirja
Arvostelu:Hyvä ja edullinen kirja. Täsmällinen toimitus.

Päivämäärä:09.05.2017
Arvosana:
Otsikko:ARVOSTELU / KANARIANSAAR LUONTO-OPAS
Arvostelu:ERINOMAINEN