Kyösti Pietiläinen

LEGIOONALAINEN PETERS (CD)

Legioonalainen Peters (CD)
Tekijä: Petri Pietiläinen; Kyösti Pietiläinen
Valmistaja: Tammi
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   29,50
    
Arvostelut:
Tekijä:
Valmistaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
12 sivua
Asu:
CD-äänilevy
Versio:
1. p.
Vuosi:
2006, 08.05.2006
Tuotesarja:
Tuoteryhmä:
Tuotetunnus:
9789513136185

EUR
29,50
Ilmainen toimitus

Tuote ei tilattavissa.
Legioonalainen Peters (CD)zoom

29.50€ (Alv 10%) 26.82€ (Alv 0%)

Ranskan Muukalaislegioona on maailman kovin sotajoukko, Euroopan Unionin kummajainen, siirtomaa-ajan jäänne, joka edelleen toimii, tuhoaa ja tappaa Ranskan etuja haittaavia ihmisiä kehitysmaissa. Kyösti Pietiläinen on todennäköisesti pisimpään legioonassa palvellut suomalainen, jonka järkyttävät tosikertomukset muuttavat kuvaa eurooppalaisesta kehitysmaapolitiikasta.

Kotkassa 1945 syntynyt Kyösti Pietiläinen lähti merille ja kiersi maapallon viidesti, kunnes pestautui Ranskan muukalaislegioonaan 27-vuotiaana vuonna 1972. Muiden värvättyjen tavoin hän sai uuden nimen ja henkilöllisyyden, ja yhteydet kotiin katkaistiin.

Hänet koulutettiin laskuvarjojääkäriksi ja sotapoliisiksi, ja uransa aikana hän taisteli mm. Zairen Kolowesissa, Tsadissa, Djibutissa ja Ruandassa. Vaikka ensimmäinen kausi oli täynnä koettelemuksia, jokin sai hänet jatkamaan pestiään vuodesta toiseen, kunnes hän jäi eläkkeelle ylikorpraalina 28 palvelusvuoden jälkeen vuonna 2000. Hän osallistui myös entisen Jugoslavian alueen rauhanoperaatioihin.

Kirja tarjoaa järkyttävän näkökulman eurooppalaisen kehitysmaapolitiikan todellisuuteen ja Petri Pietiläisen laatimat taustoittavat tietoiskut kertovat sotilasoperaatioiden poliittiset taustat ja muukalaislegioonan historian.

Näyttelijä Pertti Sveholmin lukemana Kyösti Pietiläisen hurtilla huumorilla maustetuista armeijamuistelmista rakentuu todellinen kuuntelukokemus.


EUR
29,50
Ilmainen toimitus
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot